7 ks bílku
7 lžic kr. cukr
7 lžic polohrubá mouka
Náplň:
7 ks žloutky
10 lžic kr. cukr
1 l mléko
2 bal.vanilkový pudink
4 lžíce hladká mouka
250 g máslo
500 ml smetana ke šlehání
Postup přípravy:
Z bílků si vyšleháme tuhý sníh a postupně přidáváme cukr. Do tuhého sněhu přimícháme mouku a takto připravené těsto navrstvíme na plech. Následně dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů asi 20 minut.
Žloutky s cukrem vymícháme, přidáme 200 ml mléka a pudinkové prášky smíchané s moukou. Rozděláme si hladkou hmotu a přilijeme ji do hrnce, kde jsme si zahřáli 800 ml mléka. Přivedeme do varu a neustále mícháme. Hustý krém odstavíme a necháme mírně vychladnout. Do mírně vychladlé hmoty přidáme máslo a mícháním ho rozpustíme.
Rozetřeme na vychladlý plát těsta, rozetřeme a nahoru dáme 2 vyšlehané šlehačky. Můžeme posypat nastrouhanou čokoládou, grankem, nebo mandlovými lupínky. Lepší je nechat odležet do druhého dne.
Dobrou chuť.