Nejdokonalejší dortový kourpus

Na dort budeme potřebovat:
6ks vejce
25dkg krupicový cukr
6 lžic oleje
špetka soli
24dkg hladká mouka

Postup přípravy:

1. Bílky s cukrem vyšleháme mixerem na maximum a to tak dlouho, dokud je opravdu pevný. Zjistíme to zkouškou, že do sněhu namočíte špičku prstu a sníh vám po otočení prstu stojí nahoru a nehne se.

2. Pak přidáte olej, žloutek po žloutku, stále při tom mixujete, ale už ne na maximum a nakonec už jen metličkou ručně přimícháte mouku. Pokud chcete korpus ořechový, dejte 18dkg hladké mouky a 6 dkg mletých ořechů.

3. Chcete-li mít korpus takový dokonalý, musíte dodržet postup do puntíku, aby se podařil.

4. Pekla jsem na 180st. cca 45 minut ve formě o průměru 24cm. Po upečení jsem nechala 10 minut stát v klidu a pak vyklopila. Formu jsem vytřela máslem a vysypala hrubou moukou. Je krásně nadýchaný a měkoučký.

Zdroj: NejRecept.cz

P1060732.JPG

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *