čalamáda ze zelí, červené řepy a cibule

Na čalamádu budeme potřebovat:
5kg řepy, 5kg hlávkového zelí, 1 kg cibule, 8 lžic soli, 90dkg cukru, 1 l octu, 3l vody, kmín

Vodu s octem, solí a cukrem uvedeme do varu, přidáme směs nakrájené cibule, povařené a nastrouhané řepy a nakrájeného zelí prosypaného kmínem. Vaříme 10 minut, mícháme, plníme za horka a sterilizujeme 15 minut při 80stupních C.

Dělala jsem z poloviční dávky a z toho tento počet sklenic.

ze recept bych chtěla poděkovat Jitušce…Jituš prý moc dobrý:-)

čalamáda ze zelí, červené řepy a cibule...recept v rubrice Mňamky..různé

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *