Dětská přesnídávka
Suroviny:
5kg oloupaných jablek, 2 1/2 l vody, 3 vanilkové pudinky, 1/2 kg cukru.
Postup:
Jablka oloupeme, nakrájíme a svaříme ve vodě. Necháme vychladnout a rozmixujeme. Přidáme pudink a cukr a přivedeme k varu. Necháme chvilku povařit a stále mícháme.
K jablečnému základu můžeme přidat:
maliny, broskve, meruňky, jahody, borůvky. Dáme do sklenic od přesnídávek / pozor jen od straších typů skleniček, nyní jsou už jen jednorázové/ a sterilizujeme při teplotě 80 st.C
Tato přesnídávka je dělaná na zkoušku z hrušek, jablíčkovou už jsem dělala. Dělala jsem ze 4 kg jablíček a bylo 28 skleniček od přesnídávek.
Při dnešní ceně přesnídávek si myslím, že to stají za ten čas, který tomu budete věnovat.