Domácí podravka

Chtěla bych se s vámi podělit o recept na domácí podravku, která je bez glutamátů.
Já jsem dělala ze 2kg mrkve, 2 velkých celerů a celerové natě.
Můžete přidat ještě pórek a libečkovou nať.

Mrkev, celer nahrubo nastrouhat, celerovou nať jsem nakrájela, rozdělila do dvou plechů s vysokým okrajem a dala sušit do trouby, sušila jsem při teplotě 50stupňů C, jelikož bylo stále i po dlouhé době sušení cca celý den, tak jsem umixovala a nechala dosušit na kulatých plechových formách na ústředním topení. Z tohoto množství mám v sušeném stavu 40dkg čisté podravky.
O tento recept se mnou podělila moje kamarádka Anička a ta má recept od své kamarádky Jarmilky.
Takže bych chtěla poděkovat oběma kuchařinkám…díky.

Domácí podravka...recept je v sekci Mňamky...různé

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *