
Na korpus budeme potřebovat:
6 ks vajíček
250 dkg kr.cukr
6 lžic oleje
špetka soli
24 dkg hladká mouka
Postup přípravy:
1 Bílky s cukrem vyšleháme mixérem na maximum a to tak dlouho, dokud je opravdu pevný sníh. Zjistíme to zkouškou, že do sněhu namočíme špičku prstu a sníh vám při otočení prstu stojí nahoru a nehne se.
2. Pak přidáte olej, žloutek po žloutku a stále při tom mixujete, ale už ne na maximum a nakonec už jen metličkou ručně přimícháte mouku, Pokud chcete korpus ořechový, dejte 18 dkg hladké mouky a 6 dkg mletých ořechů.
3. Chcete-li mít korpus takový dokonalý, musíte dodržet postup do puntíku, aby se podařil.
4. Pekla jsem na 180 st. C cca 45 minut v okrouhlé formě 24cm. Po upečení jsem nechala 10 minut stát v klidu a pak vyklopila. Formu jsem vytřela olejem a vysypala polohrubou nebo hrubou moukou. Je krásně nadýchaný a měkoučký.