
Na přípravu budeme potřebovat:
1 a půl hrnku cukr krupice
1/2 hrnku rozpuštěného másla
2 hrnky oloupané cukety bez semínek a nastrouhané na jemno
1 a půl hrnku polohrubé mouky, přimíchala jsem i rýžovou polohrubou mouku
1 hrnek hladké mouky
1 a půl lžičky prášku do pečiva / používám ze zdravé výživy bezfosfátový/
1/2 hrnku holandského kakaa
1/4 hrnku silné kávy / ideálně překapaná/ já jsem vynechala/
1/2 hrnku jogurtu
1 lžička soli
1 hrnek nasekané čokolády s vysokým obsahem kakaa -já jsem nastrouhala nahoru už do těsta na pekáči půl čokolády
Postup:
Vyšleháme vejce a cukr do světlé pěny, potom přidáme chladné rozpuštěné máslo a dále šleháme, vznikne hladký krém.
Cuketu nastrouháme na jemno a přidáme do krému.
Smícháme si mouky s pr.do pečiva a kakaem a pomalu přisypáváme do těsta, přidáme jogurt a kávu/ já nedala/
Nastrouhanou čokoládu přidejte nahoru na těsto v pekáči, aby se nepropadla na dno pekáče při pečení.
Formu na koláč vymazat máslem a vysypat hrubou moukou.
Pečeme 35-40 minut na 180 st.C , rošt máme ve středu trouby.
U mě byl ok už po 30 minutách. Třeba zkusit špejlí.
Po upečení a zchladnutí jsem vykrojila kolečka, prořízla a promazala směsí z tvarohu a zakysané smetany, nahoře jsem dozdobila šlehačkou.
Dobrou chuť.