CHINOIS …francouzský koláč

Těsto:
400g hladké mouky
100 ml mléka
15 g droždí
2 vejce
70 g cukru
60 g másla
trocha soli

Těsto je klasické kynuté. kdo jste šťastné majitelky pekárny, práce téměř žádná:-)
Jinak nechte těsto klasicky vykynout, jak jste zvyklé.
1/3 těsta si nechte na dno dortové formy. Zbylé 2/3 vyválejte do obdelníku, pomažte krémem, posypte rozinkami, srolujte a nakrájejte na 8 „šneků“. Ty postavte do dortové formy a pomažte vejcem.
Nechte ještě hodinku kynout a potom pečte cca 30-35 minut při 180 stupních.

Krém:
3 žloutky
100g cukru
50g hladké mouky
500 ml mléka
1 vanilkový lusk

Mléko přiveďte k varu se semínky z lusku a přilívejte do cukru, který jste utřely se žloutky a přesátou moukou. A poté pozvolna přiveďte tuto směs k varu za stálého míchání, dokud nebude hustá jako kaše. Krém namažte na těsto.
recept jsem s dovolením převzala z blogu U nás na kopečku

P1040832.JPGFrancouzská mňamka CHINOIS

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *