
Suroviny na těsto:
- 350 g hladké mouky
- 1 – 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 70 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- špetka soli
- 1 vejce
- 200 g nasekaného margarínu nebo másla (pokojové teploty)
- Uděláme si těsto, rozdělíme na dvě poloviny, dáme do fresh folie a na dvě hodiny do mrazáku, aby se nám dobře strouhalo na plech.
Náplň:
- 1 kg jablek
- 150 ml vody
- 4 lžíce cukru
- 1 lžíce skořice
- Jablíčka jsem nakrájela na menší kousky a nechala s 1,5dcl vody , cukrem dusit cca 15 minut, do změknutí.
Krém:
- 3 vejce
- 80 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 750 ml mléka
- 50 g kukuřičného škrobu
- 80 g másla
- Vejce ušleháme s cukrem, vanilk.cukrem a škrobem a přidáme do mléka, které jsme nechali ohřát a pak mírně zchladit, zamícháme, přidáme máslo a nalejeme na těsto a jablíčka. Na to opět vrstva nastrouhaného těsta, které jsme si předem vytáhli z mrazničky, aby se nám lépe strouhalo.
Ostaní:
- olej – na vymazání plechu na pečení
- mouka – na vysypání plechu na pečení

Těsto nastrouhat a dát na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech na to dát podušená jablka.

Na nastrouhané těsto, podušená jablka nalejeme směs z mléka, vajíček, cukru, másla a škrobu.


V receptu je psáno, že se má dát na plech velikosti 20x35cm, já použila klasický plech do trouby.