INGREDIENCE:
6dkg čokolády na vaření rozpustíme ve vodní lázni spolu se 12dkg másla, přidáme 12dkg mletého cukru smíchaného se 2 lžícemi kakaa, šleháme a postupně přidáme 4 žloutky. Přidáme 6 dkg polohrubé mouky 12dkg ořechů nebo mandlí /já nedávala/ 17 dkg švestek šušených nebo čerstvých/ já dala dneska mražené, ale není to ono, minule jsem dala čerstvé a bylo lepší/
a vmícháme ze 4 bílků sníh. Pečeme v chlebíčkové formě cca 40 minut na 160 st.C. Po vychladnutí můžeme polít čokoládou.
Čokoládová poleva:
INGREDIECE:
10dkg 100% tuku /LUKANA / ev. o trošku méně sádla, 6 rovných lžic cukru písku, 2 plné lžíce kakaa, 4 lžíce vody, rozpustit tuk ve vodní lázni, přidáme cukr s kakaem a vodou a mícháme až se cukr rozpustí a poleva začne houstnout.
Zdroj: kuchařinka MIKORI, jinou polevu už nedělám, je výborná na moučník střecha, krásně se natírá na šikmou plochu a nestéká.
Tohle je na velký plech, na dort prý stačí polovina. Poleva má být krásně lesklá, tmavá.