Svatomartinské rohlíčky

na rohlíčky potřebujeme:

1/2kg hladké mouky, čtvrt litru mléka, 2 žloutky, sůl, 1PL lžíce cukru, 2 deci oleje a asi půl kostky droždí.

Udělat klasicky kvásek, vše spojit, dobře vypracovat a nečekat na kynutí, ihned tvořit rohlíčky nebo koláče, před upečením potíráme žloutkem s trochou vody, pečeme cca 22 minut do zezlátnutí.

Na náplň jsem použila dva tvarohy, cukr, 1 vajíčko a jelikož jsem měla jeden tvaroh ve vaničce, tak jsem přidala vanilkový pudink, stačilo půl. Můžete přidat do nádivky i povidla.

Těsto jsem rozdělila na 3 stejné díly, udělala kruh a rozdělila na 8 dílků.

Rohlíčků máme 24.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *