Toustový chléb podle Laďky Něgrešové

Na chlebík potřebujeme: 500g hladké mouky, 30g másla rozpuštěného, 1/2 lžičky soli, 2 polévkové lžíce zakysané smetany, 250ml mléka a půl kostky droždí, trochu cukru do kvásku.

Zaděláme těsto, necháme kynout tak půl hoďky, těsto si rozdělíme na dva stejné díly, a vyválíme srolujeme do válečku, uložíme do vymazané formy oba válečky vedle sebe, potřeme rozšlehaným vejcem, přikryjeme fresh fólii a necháme ještě pod fólii chvíli kynout. Folii sundáme a pečeme 15 minut na 230 stupňů a pak 20 minut na 200 stupňů.

Chutná moc dobře, vyzkoušejte, dobrou chuť.♥

Připravené suroviny na zadělávání.
Zadělané těsto si rozdělíme na dvě stejné poloviny.
Každou polovinu si vyválíme na placku a zarolujeme.
Zde již uložené do vymazané formy máslem, uložíme dvě ruličky vedle sebe a potřeme rozšlehaným vejcem a přikryjeme fresh fólii a necháme opět kynout pod fólii.
Připraveno k pečení. Pečeme nejprve 15 minut na 230 st. a potom 20 minut na 200 stupňů. Toustový chlebík je opravdu moc chutný. Vyzkoušejte sami. Já musela dnes péct znovu. Dnes to bylo půl napůl se špaldovkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *