Huspenina

Dneska jsem vyzkoušela na přání muže udělat domácí huspeninu.

Recept na přípravu:

1 vepřové koleno, 2 nožky dáme vařit, cca 4 hodiny, maso se musí oddělovat od kosti. K vaření jsem přidala česnek, 1 cibuli, 1 mrkev, 1 petržel, 1 lžíci soli, 3 bobkové listy a 12 kuliček nového koření. Po vyndání masa a zeleniny si vývar scedíme, mastnotu v míse jsem stáhla pomocí pár kusů papírových utěrek, krásně se mastnota stáhla z povrchu v míse. Maso a zeleninu nakrájíme uložíme do misek nebo do větší keramické nádoby a zalijeme vývarem, necháme přes noc ztuhnout. Doufám, že bude chutnat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *