Rýmovníkový sirup

35 lístků rýmovníku

1 pomeranč

1 citron

1 l vody

1 kg cukru

Postup přípravy

  1. Pomeranč a citron oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme k nim listy omyté lístky rýmovníku a vše zalijeme litrem vroucí vody. Zatížíme a necháme 24-48 hodin louhovat.
  2. Scezený voňavý nálev dáme do hrnce, přisypeme cukr a mírným varem svaříme na hustotu sirupu.
  3. Ještě horký plníme do sklenic, zavíčkujeme a uchováváme na chladném místě

Dělala jsem ze dvou dávek a nedávala jsem pomeranč, ale dala jsem 5 oloupaných citronů.

Užití:

Rýmovníkový sirup můžete přidávat do čaje na ochucení i na lžičku při nachlazení nebo preventivně.

Recept je použit ze stránek Top recepty, za což děkuji.

na omyté lístky rýmovníku přidáme očištěný citron nakrájený na měsíčky
zalejeme litrem převařené vody
a zatížíme talířkem
scedíme, přidáme cukr a vaříme do zhoutnutí
a plníme do předem připravených sklenic

Toto množství je ze dvou dávek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *