Valašská kyselica

Suroviny:
350g kysaného zelí
2 středně velké brambory
1 masopustní klobásu
1 valašskou zakysanou smetanu
2 lžíce hladké mouky
sůl, pepř
2 lžičky majoránky
1/2 lžičky kmínu
2 kuličky nového koření
1 bobkový list

Postup:
Zelí zalijeme vodou a dáme vařit. Přidáme koření, kmín, majoránku, nové koření, bobkový list,. Asi po 15ti minutách vaření přidáme nakrájené brambory a klobásku a ještě zhruba 20 minut pozvolna vaříme. Zahustíme moukou a nakonec do polévky rozmícháme zakysanou smetanu. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s chlebem.
Dobrou chuť.
Zdroj: časopis Vlasta

Už z našeho kysaného zelí:-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *